این مورد رو نمی دونستم و در تحقیقاتم در اینترنت باهاش آشنا که بسیار جالبه. همون موردی هست که در پست قبلیم درباره با تبعیض جنسیتی در ایران ذکر کردم. یعنی به خاطر دوست داشتن و از روی خیرخواهی زنان رو بالاتر از مردان قرار میدن.
متن این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا:
جنسیتزدگیِ خیرخواهانه نگاهی ملایمتر نسبت به زن دارد و زن را موجودی زیبا و شکننده میبیند که باید از او حمایت کرد. با این حال، زنان باید همان نقشهای محدود و کلیشهای را بپذیرند و دنبالهرو باشند. به عبارتِ دیگر؛ همان نگاهی که زن را «جنسِ لطیف» میبیند. بهترین نمونه برای جنسیتزدگیِ خیرخواهانه، تصویرکردنِ زنِ ایدهآل بهعنوانِ همسر و مادر و سوژه ی عشقِ رمانتیک است. افرادی که چنین نگاهی دارند به زنان زیاد کمک میکنند و با آنها روابطِ صمیمانه و دوستانه دارند. جنسیتزدگیِ خیرخواهانه نگاهی مثبتتر از جنسیتزدگیِ خصمانه به زنان دارد، اما در یک نکته با آن شریک است. اینکه زن موجودی «ضعیفتر» است و برای حفظِ ساختارِ قدرتِ مردانه این نگاه را توجیهی مناسب میبیند برای اینکه زن بهتر است به وظایف خانگی رسیدگی کند. دو استادِ روانشناسی، پیتر گلیک و پروفسور سوزان فیسک با پرسشنامه ی خود جنسیتزدگی را در ۱۹ کشور بررسی کردند[۴] و به این نتیجه رسیدند که در تمام آنها جنسیتزدگی خصمانه در مردان بیشتر از زنان است، اما در جنسیت زدگی خیرخواهانه اینطور نیست.[۵]
روانشناسانِ فمینیست نگاهی بسیار منفی به جنسیتزدگیِ خیرخواهانه دارند. مثلاً وقتی مردی زنی را غرق در عواطف میکند یا به او میگوید که نمیتواند بدون او زندگی کند، این رفتار را جنسیتزده میدانند. آنها معتقدند که این اعمال برای حفظ و دوامِ اجتماعی است که زنان در آن جنسِ آسیبپذیر باشند و در آن بیعدالتی و نابرابری برقرار باشد.